Szlovákia hétfőn vett búcsút a legendás színésztől, Stano Dančiaktól.

 

A Szlovák Nemzeti Színházban szervezett búcsúztatón a volt színészkollégákon kívül a közéleti személyiségek és a politikusok is részt vettek, ám a kulturális miniszter asszony, Ľubica Laššáková (Smer-SD) hiányzott.

 

Laššáková távolmaradására az elhunyt színész fia, ifjabb Stano Dančiak is felhívta a figyelmet:

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Facebook/Stano Dančiak

 

„Köszönjük a sok szeretetet és támogatást apám és a családom nevében is. Köszönjük a Szlovák Nemzeti Színháznak, Mišo Vajdičkának, Miriam Kičiňovának és mindenkinek, aki részt vett ennek a kedves és megható búcsúztatónak az előkészítésében. Köszönjük Szlovákia államfőjének. Köszönjük az RTVS-nek, hogy ilyen nagy teret biztosított apám emlékének. Köszönjük mindenkinek, aki szeret minket és azoknak is, akiket mi szeretünk a vidám, szomorú, gyengéd és provokatív megnyilvánulásaikkal együtt. Mindez sokat jelent számunkra“

 

– tette hozzá ifjabb Dančiak.

 

A kulturális minisztérium Laššáková távolmaradásával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a miniszter asszony nyilvánosan már kinyilvánította részvétét. A kommunikációs osztály vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a színész halálhírének megjelenése után Laššáková nyilvánosan részvétet kívánt, a tárca pedig az államfőhöz hasonlóan a színész emléke előtt tisztelegve virágkoszorút küldött a temetésre.

 

Stano Dančiak augusztus 4-én, 75 éves korában hunyt el.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!