Az egykori országos rendőrfőkapitány nemcsak Denisa Saková belügyminiszter tanácsadójaként fog dolgozni, de a cseh kollégájának, Jan Hamáčeknek is ő lesz a tanácsadója. A hírt a belügyminisztérium szóvivője, Peter Lazarov is megerősítette. Gašpar erről már a Parlamentné listy-nek is beszélt, ahol a további politikai ténykedését sem zárta ki.

 

„A cseh belügyminiszter, Jan Hamáček is megszólított engem. Vele már korábban megegyeztünk arról, hogy tanácsadóként fogok neki dolgozni“

 

– mondta Gašpar, majd hozzátette, hogy némelyik médiától elvárná, hogy objektívebben ítélje meg a személyét és a munkáját. A személyével kapcsolatos támadásokat ugyanis szándékosnak veszi.

 

Denisa Saková szlovák belügyminiszternek főként belbiztonsági ügyekben fog tanácsot adni.

 hirdetes_300x300  

 

A volt rendőrfőkapitány azt sem zárja ki, hogy a jövőben esetleg politikai babérokra törne. Az eddigi tapasztalatai alapján Gašpar azon az állásponton van, hogy olyan megalapozott nézeteket vall, amelyekkel az emberek többsége egyetért.

 

„Ennek alapján fogom mérlegelni azt, hogy milyen lesz a jövőbéli politikai szereplésem. Most még nem akarom azt a kérdést oldani, hogy a regionális, az önkormányzati vagy a nagypolitika lesz-e a befutó. Azt szeretném, hogy Szlovákia biztonságos legyen, és beteljesüljenek az én biztonságról alkotott elképzeléseim“

 

– zárta le Gašpar azzal, hogy nagyon sok emberrel találkozik Szlovákiában, aki azt kérdezi tőle, hogy miért adta fel.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!