További három holttestet találtak a genovai hídomlás romjai alatt, így 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma – jelentette be szombaton az ANSA olasz hírügynökség.

 

Egy kilencéves kislány és szülei holttestét találták meg egy teljesen összezúzott személyautóban.

 

A tragédia miatt a szombat nemzeti gyásznap Olaszországban. Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén.

 

A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint 17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

 hirdetes_810x300  

 

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

 

MTI

Nyitókép: AP News

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!