Az első félidő még 1:0-ás DAC-vezetéssel zárult, majd a második félidőben 6 perc alatt két gólt is kaptak a sárga-kékek. Innen már csak folyamatosan egyenlítettek Hyballa játékosai.

 

Szinte már az első perctől voltak helyzetek mindkét oldalon, látszott, hogy a vezetőedzők a támadó foci hívei. A trencséniek azután tudták a maguk javára fordítani a mérkőzést, hogy becserélték jolly jokerüket, a horvát Antonio Mancet, aki először az 51., majd az 56. percben szerzett gólt, és ezzel vezetést.

 

A DAC a 70. percben kiegyenlített Herc rendkívül éles szögben rúgott góljával, azonban a 81. percben ismét visszaszerezték a vezetést a „hazaiak” egy szabadrúgásból. A sárga-kékek egy pontját végül Bayo mentette meg fejesével a 87. percben.

 

 hirdetes_400x285  

Érdemes megjegyezni, hogy a bíró rendkívül tendenciózusan fújt, a harmadik hazai gól előtti szabadrúgás eléggé vitatható volt. Hyballa még az első félidőben lecserélte Šimčákot – aki ezt láthatóan nem vette jó néven, majd a helyére beálló Záhumenský is ugyanerre a sorsra jutott a második félidőben.

 

A mérkőzésre rányomta bélyegét a dunaszerdahelyi szurkolói klubon belüli probléma, melyet egy hétközben az YBS DAC Fanklub facebook-oldalán megjelent poszt váltott ki. Ezt a nézeteltérést sürgősen orvosolni kellene a következő hazai meccsig. Hiába telt meg ugyanisna vendégszektor, az YBS vezérszurkolója és dobosa sem volt ott a mérkőzésen, hogy vezesse a szurkolást.

 

 

Statisztika

 

Fortuna Liga, 5. forduló, Spartak Miava Stadion, 2018.08.19., 19:00

 

Játékvezetők: Očenáš – Štrbo, Chládek

Nézőszám: 964

Góllövők: 51. 56. Mance, 81. Ubbink, ill. 30. Huk, 70. Herc, 87. Bayo

Sárga lap: 4. Ubbink, 38. Šulek, 76. Skovajsa, 85. Sleegers, 91. Bukari, ill. 38. Šimčák, 62. Kalmár. 74. Huk, 80. Koštrna

DAC: Jedlička – Šimčák (41. Záhumenský) (85. Bilenkyi), Kone (60. Vida M.), Šatka, Koštrna – Kalmár, Huk., Herc – Pačinda, Vida K., Bayo,

Trencsén: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Masović, Šulek – Musa, Ubbink, Paur (68. Čataković) – Sleegers, Umeh (46. Mance), Bukari

 

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 54% – 46%

Lövések: kapura: 5:7, mellé: 5:4

Szöglet: 7:9

Les: 4:7

 

A mérkőzésen készült további videókért és fotókét keresd a Körkép.sk facebook-oldalát!

 

cikkünket frissítjük!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!