A Jaguar Land Rover autógyár ugyan még nem pontosította, hogy mikor kezdi meg az autógyártást a nyitrai üzemében, ám a nem hivatalos információk szerint szeptember 3-án.

 

Jelenleg a próbagyártás folyik az üzemben. A szeptemberi időpontról a nyitrai városi képviselők is tudnak, sőt az üzem vezető alkalmazottjai is erről tájékoztatták az újságírókat még májusban.

 

Maga az autógyár a SITA ügynökség kérdésére csak annyit válaszolt, hogy „az üzem a 2018-as év végéig megkezdi működését“.

 

 hirdetes_300x300  

Az első gépkocsi, amit a nyitrai üzemben fognak gyártani, nem lesz más, mint a Land Rover Discovery. Az üzem évente 150 ezer autó legyártását tervezi, ám a gyártás második fázisában ezt a számot 300 ezerre emelné.

 

A nyitrai üzemnek jelenleg 1400 alkalmazottja van, de 2020-ig mintegy 2800 munkásra lesz szüksége. A jövőben azzal is számolni lehet, hogy a Jaguar Szlovákiában és a szomszédos országokban közvetve mintegy 22 ezer új munkahely teremt majd.

 

A Jaguar tíz autóbuszvonal segítségével hordja az alkalmazottakat Nyitrára, mégpedig Nagyszombatból, Pöstyénből, Simony/Nagytapolcsányból, Garamszentbenedek/Aranyosmarótról, Léváról, Felsőszeli/Vágsellyéről, Galántáról, valamint Érsekújvárból (két autóbuszvonal).

 

Sme.sk

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!