A múlt hónapban történt, számos halálos áldozatot követelő görögországi tűzvész a nyomozás jelen állása szerint a mentőszolgálatok, a hatóságok hiányosságai illetve a lakosság hanyagsága miatt tört ki.

 

A görög sajtó olyan vieókat tett közzé, amelyen minden jel szerint a tűz kitörésének pillanata látható. Eszerint Daouban a lakóházok mögül szabadultak el a lángok július 23-án délután 4:41-kor, majd gyorsan tovaterjedtek a szélben.

 

A felvételek szerint az első tűzoltók csak fél órával a tűz megjelenése után jelentek meg a helyszínen, a helyi tűzoltók egy részét egy másik tűzesethez riasztották.

 

 hirdetes_400x285  

A nyomozást vezető gyilkosságiak megállapításai szerint minden nyom egy 65 éves daoui lakóra utal, aki fát égetett az udvarában – jelenleg ő a fő gyanúsított.

 

A júliusi görög tűzvészben közel 100-an haltak meg, a sebesültek száma 200-nál is több volt. Számos épület megsemmisült, családok maradtak otthon nélkül, elsősorban Rafina és Marathonas városaiban. A tüzek mindössze 30 kilométerre tomboltak a görög fővárostól.

 

 

ekathimerini.com

Nyitókép: skynews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!