A Slovnaf BAjk márkanév alatt futó pozsonyi kerékpármegosztó rendszer (bikesharing) szeptember 7-én startol el a fővárosban. Nekifutásként 550 kerékpárral kezdik meg a működést, melyek többsége egyenesen Pozsony utcáin lesz kihelyezve. A kerékpárok számát fokozatosan növelni fogják.

 

A kerékpárokat először Pozsonyligetfaluban és az Óvárosban fogják az érdeklődő rendelkezésére bocsátani, majd ezt követően Újváros és Főrév városrészben is megtalálhatóak lesznek. A főváros képviselői szerint jelenleg 50 dokkoló állomás vár a kerékpározókra, de a szolgáltatás kezdetéig további tízzel fogják emelni a számukat. Mivel a tervezett 90 dokkoló állomásnak a kétharmadát már sikerült üzembe helyezni, így a többit fokozatosan fogják beinstallálni.

 

Pozsony lakosai és a fővárosba látogatók már szeptember 3-tól találkozhatnak az első kerékpárokkal, amikor is megkezdik a fokozatos elhelyezésüket. Ezek a munkálatok a rendszer felfuttatásával együtt körülbelül négy napig tartanak majd.

 

 hirdetes_810x300  

A Slovnaft BAjk használatáért az érdeklődőknek kezdetben 1 eurót kell fizetniük. A Slovnaft és Pozsony városa a fővárosban várható közlekedési korlátozások miatt egyezett meg ebben a szimbolikus összegben.

 

Mindkét partner azt várja, hogy a kerékpárkölcsönzésre kiszabott alacsony összeg inspirálóan fog hatni Pozsony lakosságára, valamint a városba látogató turistákra is.

 

A kezdőprogram ára az előfizetésből – ami ebben az esetben most ingyenes –, valamint az 1 eurós kreditből áll. Az előfizetés 30 percig a felhasználó összes útját fedezi. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a felhasználó fél órán belül mindig befejezi az útját, akkor a szolgáltatást ingyenesen és korlátlanul használhatja. A jövő évre vonatkozó tarifákat csak később teszik közzé, de amennyiben a felhasználó nem meríti ki a kreditjét ebben az évben, akkor 2019-ben is a rendelkezésére fog állni.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Bratislava.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!