Ján Kuciak okynomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében továbbra is folyik a büntetőeljárás.

 

„A szóban forgó bűnténnyel kapcsoltban továbbra is intenzíven folyik az eljárás, melynek célja a gyilkosság felderítése és tisztázása, valamint az elkövető, illetve elkövetők megbüntetése. Szeptember folyamán a Speciális Ügyészség felügyelő ügyésze részletesen tájékoztatni fogja a nyilvánosságot a büntetőeljárás eddigi eredményeiről”

 

– közölte kedden a TASR hírügynökséggel Andrea Predajňová, az ügyészség szóvivője, majd hozzátette, hogy a büntetőeljárás állásáról egyidejűleg az Európai Parlament Szlovákiába látogató képviselőit is tájékoztatni fogják.

 

„A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel ebben a stádiumban az ügyészség nem fog bővebb tájékoztatást adni azért, hogy elkerülje a vizsgálat akadályozását vagy késleltetését”

 

 hirdetes_810x300  

– folytatta Predajňová.

 

„Hangsúlyozni szeretném, hogy az ilyen súlyos bűncselekmények esetében elengedhetetlen a bűnüldöző szervek tartózkodása a nyilvánosság tájékoztatásától, hiszen ezzel biztosítják a büntetőeljárás fő céljának megvalósulását, amely nem más, mint az elkövetők leleplezése és az elkövetők megbüntetése”

 

– közölte a szóvivő.

 

 „A Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója, aki a gyilkosság után a tett helyszínén megtette az első lépéseket és helyszíni szemlét tartott, a felügyelő ügyész szerint több hibát is elkövetett, melyekre az ügyész azonnal reagált. Tekintettel arra, hogy az említett nyomozó már nem vesz részt a nyomozásban, az ügyész nem hozhat ellene semmilyen további intézkedést”

 

– tette hozzá Predajňová.

 

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál oknyomozó újságírója volt, míg menyasszonya, Martina Kušnírová régészként dolgozott. Mindkét fiatalt 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi családi házukban.
Sme.sk

Nyitókép: SITA/AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!