Washington újabb oroszellenes szankciókat vezetett be, ezúttal azonban egy szlovákiai cég is feketelistára került.

 

Az amerikai pénzügyminisztérium ma kiterjesztette azon cégek és ügyvezetők listáját, akiket kémtevékenység miatt szankcionálnak. Több orosz vállalkozáson kívül a szlovákiai székhellyel rendelkező Lacno, s.r.o. cég felkerült a listára. Egy orosz céggel együtt azért büntették meg, mert közvetlen kapcsolatban állt a Divetechnoservices nevű vállalattal, amelyre még júniusban róttak szankciókat. A Divetechnosevrices a vádak szerint hozzájárult az orosz mélytengeri kémkedéshez azzal, hogy az orosz titkosszolgálatoknak merülő felszereléseket és technológiát adott át

 

A Lacno s.r.o. a Vela-Marine Ltd., szentpétervári céggel együtt segítették a Divetechnoservicest a szankciók megkerülésében, ezért kerültek feketelistára.

 

 hirdetes_810x300  

Az amerikai szankciók az amerikai hivatalok honlapjai és infrastruktúrája elleni hackertámadásokat hivatottak büntetni. A USA pénzügyminisztériuma szerint az orosz titkosszolgálat az említett cég segjtségével akarta feltérképezni a tenger alatti kommunikációs kábeleket. Moszkva a vádakat természetesen elutasítja.

 

HNonline.sk

Nyitókép: lawfareblog.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!