Egyes európai városokban olyan erős a légszennyezettség, hogy a városban eltöltött néhány nap olyannyira megterheli a szervezetünket, mintha jó pár cigarettát szívtunk volna el – derült ki abból a ranglistából, amit a brüsszeli Transport & Environment civil szervezet tett közzé a tudósok számításaira alapozva.

 

A szervezet tíz, a turisták által leglátogatottabb nagyvárosban mérte fel a légkör állapotát. Ezután a káros mikrorészecskék által mért légszennyezettséget az elszívott cigarettákra számította át.

 

Az elemzés végén arra az eredményre jutottak, hogy egy négynapos párizsi, bécsi, római és amszterdami látogatás olyan hatással van a szervezetünkre, mintha két szál cigarettát szívtunk volna el. Egy négynapos kikapcsolódás a brit fővárosban két és háromnegyed cigarettának felel meg.

 

 hirdetes_300x300  

Londonhoz képest Milánóban egy fokkal rosszabb a helyzet (három szál cigaretta), de az abszolút csúcstartó Prága és Isztambul, ahol négy napnyi ott-tartózkodás négy szál cigaretta elszívásával egyenlő.

 

A vizsgált városok közül Barcelona és Dublin végzett a legjobban, ugyanis ebben a két városban a négynapos ott-tartózkodás csupán egy elszívott cigarettának felel meg.

 

Forrás: Politico

 

HNonline.sk

Nyitókép: Desktop Wallpapers

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!