Nagy József (Most-Híd) európai parlamenti képviselő szerint nem helyes, hogy a félmilliárd lelket számláló EU-ban az óraátállításokról a lakosság egy százaléka dönt. A vegyespárt uniós képviselő kijelentette:

 

„Nem támogatom a nyári időszámítás eltörlését, mert a szlovákok többet vesztenek rajta, mint nyernek”

 

Az Európai Bizottság kezdeményezésére végzett, eddigi legnagyobb online szavazás szerint a 4,7 millió válaszadó elsöprő többsége, nyolcvan százaléka az óraátállítás eltörlése mellett foglalt állást. Az Európai Parlament februárban már szavazott egyszer az ügyről, akkor 384 EP-képviselő támogadta az eltörlést, 153-an voltak ellen, 12 tartózkodtak (751 fős az Európai Parlament).

 

Nagy szerint teljesen logikus ellenérvek vannak az eltörléssel szemben.

 hirdetes_810x300  

 

„A nyári időszámításnak köszönhetően 180 napon át élvezhetjük a napsütést este 19 óra után is. A nyári időszámítás nélkül ez csak három hónap lenne, és nem is lenne olyan nap, amikor este nyolc után még világos lenne”

 

Szerinte a téli időszámításra való áttérés lenne Szlovákia számára a legrosszabb variáció. Azzal érvel, hogy a kevesebb napközbeni (értsd: munkaidő alatti) napsütés növelné a depressziót, és csak a lakosság egy kis része pótolná azt a reggel ötkor történő ébredéssel.

 

„Szavazni és mozgósítani valami ellen mindig könnyebb, mint megtartani vagy fejleszteni a jelenlegi rendszert. Úgy hiszem, hogy az európaiak egy százaléka, amely részt vett az Európai Bizottság közvélemény-kutatásán, nem dönthet a többi 520 millió lakos helyett. (…) A többség érzelmeken alapuló diktatúrája veszélyes precedens az EU kis tagállamai számára”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!