Pár héten belül a feltúrt fővárosra további forgalomkorlátozások várnak. A D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építői hat-hét elkerülő útvonalat javasoltak, ám hivatalosan még nem hagyták őket jóvá.

 

Az első szakaszban a D1-es autópálya Nagyszombatból a Bajkalská és a Slovnaft utca irányába vezető lehajtóját fogjuk kiépíteni, majd ugyanezt a másik felén, Pozsonyligetfalu irányából“ – pontosította Zdeněk Krejčí a D4R7 társaság közlekedési menedzsere.

 

A sofőröknek az építkezés kezdetétől nemcsak a forgalomkorlátozásokra kell felkészülniük, hanem  a közlekedés sűrűsödésére is. Az építész azonban kihangsúlyozta, hogy igyekezni fognak a lehető legkisebbre csökkenteni az építkezésnek a közlekedésre való kihatását.

 

 hirdetes_810x300  

A tárgyalások után különböző elkerülő útszakaszokat javasoltunk annak érdekében, hogy a pozsonyi közlekedés a lehető legkisebb mértékben sűrűsödjön be. Közlekedési felmérést végeztünk ahhoz, hogy korrigálni tudjuk a dugóban való várakozás idejét“ – mondta Krejčí.

 

Minden bizonnyal lezárják a III/1056-os Dénesdtorcsmisérd (Dunajská Lužná) és Szemet (Kalinkovo) közötti útszakaszt, mégpedig az R7-es gyorsforgalmi út hídobjektumának megépítése miatt.

 

A Slovnaft utcából valószínűleg átirányítják a forgalmat az újonnan kiépített elkerülő szakaszra, mely a létező Slovnaft utcával párhuzamosan helyezkedik el.

 

Az I/63-as Dénesdtorcsmisérd (Dunajská Lužná)–Somorja szakaszán szintén átirányítják a forgalmat, mégpedig az újonnan kiépített elkerülő útvonalra, mely párhuzamos a I/63-sal. A forgalomeltérítés oka az R7-es gyorsforgalmi út somorjai részén épülő különszintű útkereszteződés.

 

A Prievoz kereszteződésben folyó munkálatokat hat részre osztják fel, melyek körülbelül 2020-ig fognak tartani. Mivel a D4-es és az R7-es építése során 14 útkereszteződés kialakításával számolnak, így a megépítésük során a sofőröknek Pozsony más részein és környékein is forgalomkorlátozásokkal kell majd számolniuk.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!