Andrej Kiska államfő a tegnapi nap folyamán 55 új főiskolai professzort nevezett ki, így új professzorokkal bővült a tolmács-fordítói, a vízépítészeti, a gyógyszerészeti, a filozófiatörténeti és a módszertani szakirány.

 

Az államfő az újonnan kinevezett professzorokhoz intézett beszédében kiemelte, hogy a professzori titulus nemcsak a munkájuk értékelését jelenti, hanem egy hatalmas kötelezettségvállalást is arra nézve, hogy miként fognak ezzel a címmel élni.

 

Andrej Kiska azt várja, hogy az új professzorok hangját a jövőben is hallja.

 

 hirdetes_400x285  

„Nagyon gyakran hallunk arról, hogy milyen az oktatásügyünk. Én személy szerint mindig azt hangoztatom, hogy amilyen az oktatásügyünk, olyan lesz a jövőnk. Mindegyikünk nagyon jól tudja, hogy az oktatásügyben nagyon sok olyan dolog van, ami javításra és változtatásra szorul. Nagyon gyakran találkozunk a középszerűséggel, és sajnos az átlagon alulisággal is.

 

Annak ellenére, hogy Szlovákia remek főiskolákkal és csodálatos karokkal rendelkezik, a fiatalok mégis külföldre menekülnek tanulni. És ami még ennél is rosszabb az az, hogy vissza sem jönnek a hazájukba. Mi pedig mindnyájan tudjuk, hogy szép hazánkat, Szlovákiát ezek nélkül a fiatal, tehetséges emberek nélkül nem fogjuk tudni jobb irányba mozdítani“

 

– mondta Kiska.

 

Az 55 új professzor listáját itt tekintheti meg.

 

Pravda.sk

Nyitókép: TASR/Dano Veselský

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!