Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke körül már régóta gyanús csend honolt. Tegnap azonban a kapitányi rang csókolgatásához hasonló botrányba keveredett, amikor a Denník N szlovák napilap közzétette, hogy Danko jogtalanul használja a neve előtt álló JUDr. titulust.

 

A Denník N szerint bár Danko a hivatalos életrajzában azt írja, hogy a pozsonyi Comenius Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát, ám az egyetem nyilvántartásában csupán a magiszteri (Mgr.) titulusát lehet megtalálni. Mindemellett Andrej Danko azon rigorózusi munkája sem elérhető a Comenius Egyetem Jogi Karának könyvtárában, melynek köszönhetően (elvileg) megszerezte a JUDr. titulust.

 

Az RTVS riporterei eközben a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem Jogi Karán találták meg egy rigorózusi munkát Andrej Danko név alatt. A munkát 2000-ben írták. Egyelőre nem tudni, hogy a Bél Mátyás Egyetemen megtalált munkát valóban Danko írta-e. A parlament elnöke az életrajzában egyáltalán nem tüntette fel, hogy Besztercebányán is tanult-e jogot, a Denník N-ben megjelent írással kapcsolatban pedig folyton azt ismételgette, hogy ő a Comenius Egyetemen végzett.

 

 hirdetes_810x300  

JUDr. titulus ide vagy oda, a mémgyár fogaskerekei ismét beindultak, és most sem kímélték a nemzetiek elnökét.

 

 

Sme.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!