Donald Trump egyértelműen kiállt Magyarország mellett kedden az ENSZ-ben. Beszédében hangsúlyozta, hogy elutasítja az ellenőrizetlen migrációt és fontosnak tartja a nemzetek szuverenitását úgy, mint azok világszervezetben betöltött szerepét. 

 

Kedden hivatalosan is megnyílt az ENSZ-közgyűlés ülésszaka, melyen több mint kilencven állam és kormányfő vesz részt.

 

Az eseményen tett keddi felszólalásában Donald Trump több lényeges pontra is kitért. Az amerikai elnök többek között emlékeztetett, kormányzata az elmúlt két évben jelentős sikereket ért el, példának az Észak-Koreával való atomfegyver-mentesítési tárgyalásokat említette – tájékoztatott az M1 helyszíni tudósítója.

 

 hirdetes_810x300  

Leszögezte azt is, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem kíván többé részese lenni „lejáratódott ideológiáknak és hamis dogmáknak”. Ennek jegyében hangsúlyozta, az Egyesült Államok egy szuverén ország, ahogyan az összes többi, az ENSZ gyűlésén résztvevő állam is.

 

Az amerikai elnök leszögezte, elutasít mindenfajta globális bürokráciát és uralmat. Ennek kapcsán elmondta, hogy ellenzi a tömeges és ellenőrizetlen migrációt, amely azért veszélyes, mert lehetőséget ad terroristák beszivárgására. A tudósító szerint Donald Trump ezzel Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs ügyekért és uniós belügyekért felelős biztos egy nappal ezelőtti beszédére válaszolt.

 

Avramopulosz ugyanis megerősítette, hogy az Európai Unió támogatja az ENSZ migrációs paktumát, mely szerint a bevándorlás alapvető emberi jog. Hangsúlyozta, mindenben támogatja a migrációs törekvéseket.

 

M1/Hirado.hu

Nyitókép: MTI/EPA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!