Elnökjelölti vita várható a TA3 hírtelevízió V politike című vitaműsorában vasárnap. A délelőtt 11:00-tól kezdődő műsor vendégei Bugár Béla most-hidas pártelnök, Robert Mistrík vegyész (mindketten államfőjelöltek) illetve Denisa Saková (Smer) belügyminiszter lesznek. A témák között szerepel majd az országos rendőrfőkapitány kinevezéséről szóló új törvény, az államfő jogkörei és Szlovákia külpolitikai irányvonala.

 

A közmédia O 5 minút 12 című vitaműsorában Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter ül egy asztalhoz Martin Klus (SaS) parlamenti külügyi bizottsági alelnökkel, ahol többek között Lajčák egy éves tevékenysége is téma lesz az ENSZ közgyűlésének elnöki posztján. A műsor azért is érdekes lehet, mert a sajtó a héten arról spekulált, hogy a Smer külügyminisztere talán mégis elvállalhatja az államfő-jelöltséget miután Andrej Danko újra elutasította államfőjelöltségének lehetőségét.

 

A Markíza Na telo című műsorában a Smer egyik kormányfő-helyettese, Richard Raši vitázik majd az SaS elnökével, Richard Sulíkkal. A műsorban főleg az aktuálpolitikai helyzetről beszélgetnek majd, illetve az államfőválasztásról valamint a Smer esetleges jelöltjeiről. Ezeken kívül a műsorban exkluzív felmérés kerül bemutatásra azzal kapcsoaltban, hogy a szlovák választópolgárok közül hányan látnák szívesen Andrej Kiskát a kormányfői székben.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!