Lemondott a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ján Kozák. Az edző a csehek ellen elszenvedett hazai vereség másnapján saját akaratából döntött a távozás mellett. A hírt a Szlovák Labdarúgó-szövetség is megerősítette. 

 

„A kérése alapján Ján Kozák edzővel a mai naptól (2018. október 14.) megegyeztünk abban, hogy befejezzük a közös munkát. 2013-ban, amikor Ján Kozák edzőként csatlakozott a csapathoz, nem volt könnyű helyzetben, ám remek munkát végzett a szlovák labdarúgó-válogatott csapatával.

 

Egy olyan csapatot hozott létre, aminek az eredményei a szlovák futball történelmébe is bevésődtek. Kozák edző úrnak szeretnénk megköszönni a szlovák válogatottnál végzett öt és fél éves munkáját, valamint a szlovák futball sikerét.

 

Mivel egy hirtelen döntésről van szó, ezért az újonnan kialakult helyzettel csak azután fogunk foglalkozni, miután visszatérünk Svédországból”

 

– mondta Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

 

A 64 éves Kozák a szlovák nemzeti csapat legeredményesebb edzője volt, 54 mérkőzésen irányította a válogatottat, mérlege 29 győzelem, 10 döntetlen és 15 vereség.

 hirdetes_300x300  

 

futbalsfz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!