Törökországban egy migránsokat szállító (csempésző?) teherautó szenvedett súlyos balesetet. Az első jelentések legalább 19 halálos áldozatról számolnak be.

 

A helyszíni fotók tanúsága szerint a tehergépjármű az autópálya felüljáróján átszakította a szalagkorlátot, majd onnan egy vízelvezető betonárokba zuhant. A török hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket, annyit lehet tudni, hogy a jármű Aydin városából Izmirbe tartott, és hogy a 19 halálos áldozaton kívül 11 ember szenvedett súlyos sérüléseket.

 

Törökország az egyik frontországa a nemzetközi migrációnak. A közel-kelet háborúsjtota régióiból rajta keresztül próbálnak eljutni Európába. 2015-ben Törökországon keresztül Görögországba legalább egymillió migráns érkezett az égei-tengeri szigeteken át.

 

 hirdetes_300x300  

Végül Brüsszel és Ankara törékeny megállapodást kötött a szárazföldi migráció feltartóztatásáról, amelynek keretében Brüsszel többmilliárd eurós támogatást nyújt Ankarának a török területen maradt migránsok ellátására. Belőlük pedig van elég: Erdogan legutóbbi kijelentése szerint Törökországban jelenleg 4 millió migráns él, főleg szíriai, afgán és iraki származásúak.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!