A Nemzetek Ligája tegnapi, Szlovákia-Csehország mérkőzésén – amely 1:2 eredménnyel ért véget – rendkívüli eset történt: egy harminc éves cseh szurkoló összesett és újra kellet éleszteni.

 

A Szlovák Futballszövetség közlése szerint a nagyszombati City Arena stadionjában a mérkőzés 40. percében a szövetség biztonsági főnöke, Peter France bejelentést kapott, hogy a 14-es szektorban összeesett egy férfi.

 

„Néhány másodperc alatt odaértek a biztonságiak és a FALCK mentőegységek is, akik megállapították, hogy a férfi nem lélegzik és nincs kitapintható puzlusa”

 

idézte a Webonviny.sk Francet.

 hirdetes_400x285  

 

A mentősök AED defibrillátorral élesztették újra, majd a pulzus és a légzés helyreállása után a bneteget elszállították a nagyszombati kórházba. France elmondta, hogy két évvel ezelőtt egy hasonló eset után – mikor egy szurkolónak leállt a szívszabályozója – kidolgoztak egy eljárást, hogy ha ilyesmi előfordul, minél gyorsabban tudjanak reagálni.

 

„Szombaton ennek köszönhetően megmentettünk egy emberéletet”

 

mondta France.

 

A mérkőzés során egyébként öt cseh szurkolót vettek őrizetbe tiltott pirotechnika használata miatt, illetve a rendőrségen kötött ki egy szlovák állampolgár, aki alkohol befolyás alatt elkövetett rendbontás miatt fizethetett bírságot a hatóságoknak.

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!