A CNN amerikai hírtelevízió információi szerint Szaúd-Arábia egy hivatalos jelentés készít elő, amelyben elismeri Dzamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását, akinek halálára állítólag egy rendőrségi kihallgatáson került sor.

 

A CNN forrása szerint a jelentés azt fogja tartalmazni, hogy a kihallgatást engedély nélkül hajtották végre, és az elkövető rendőröknek nem állt szándékában meggyilkolni az újságírót.

 

Dzamál Hasogdzsi október 2—án tűnt el  Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán. A szaúdi származású de Amerikában élt Hasogdzsi a The Washington Post munkatársa volt és szaúdi ellenzéki riporterként tartották számon. Állítólag a nagykövetségre azért ment, hogy közelgő esküvőjéhez iratokat kérjen ki. A nagykövetségről sosem távozott.

 

 hirdetes_300x300  

Közben Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ma Szaúd-Arábiába utazott, hogy tárgyaljon a szaúdi vezetéssel, akik állítják, nem volt tudomásuk a történésekről. Donald Trump korábban utalt rá, hogy ha beigazolódik, hogy Szaúd-Arábia áll az újságíró-gyilkosság hátterében, Rijád nagyon komoly büntetésre számíthat – a rekordméretű amerikai fegyverszállítmányokat ez azonban nem befolyásolja.

 

Reuters.com, Körkép.sk

Nyitókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!