Az RTVS nagy botrányt kavaró hírszerkesztői és aktuálpublicisztikai menedzsere, Petra Stano Maťašovská távozik a közmédiától. Felmondását Jaroslav Rezník RTVS-igazgató elfogadta.

 

A hivatalos álláspont szerint Maťašovská azért ajánlotta fel lemondását, hogy a kialakult botránytól megvédje az RTVS érdekeit a „példátlan politikai nyomással” szemben, ami az elmúlt napokban bontakozott ki.

 

Azt tagadja, hogy szokatlan vagy nem objektív módon történt volna a hírek összeállítása a közmédiánál.

 

 hirdetes_810x300  

A botrány előzménye, hogy napvilágra került egy belső előírás, amit Maťašovská küldött szét az alkalmazottaknak. E belső előírás szerint az RTVS hírszerkesztőinek mellőzniük kellett volna az ellenzéki törvényjavaslatairól való hírközlést.

 

A botrány kipattanása után a közmédia természetesen azzal védekezett, hogy az előírásból sajtó által idézett szövegeket „kiragadták a kontextusból”, ennek ellenére elismerte, hogy a dokumentum nem volt megfelelően kidolgozva, és szembe ment a közmédia irányadó szabályzatának.

 

Az ellenzéki politikai pártok együtt jelentették be minapi sajtótájékoztatójukon, hogy ha Maťašovskát nem mozdítják el pozíciójából, akkor büntetőfeljelentést tesznek és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!