A felvidéki Pósfa zenekar is a továbbjutók között van a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató különleges évadának, A Döntők Döntőjének Duna Televízióban látható első elődöntője után.

 

Újra elindult a közmédia tehetségkutatója, a Fölszállott a páva, az új évad A Döntők Döntője, amelyben ezúttal az elmúlt öt év legjobb népzenészei versenyeznek egymással. A pénteki első elődöntőn a nézők a Pósfa zenekart is továbbjuttatták – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában, amelyben a zenekar két tagja Iván András és Iván Zoltán is megszólalt.

 

Iván András (brácsák) arról beszélt, hogy zenével hat éves koruk körül kezdtek foglalkozni, a zenekar pedig 2010-ben alakult.

 

 hirdetes_300x300  

Iván Zoltán (klarinét, tárogató, harmonika) elmondta, hogy A Döntők Döntőjében valóban a legjobb előadók szerepelnek, nagyon szoros a mezőny. Ezért is adta át a zsűri a továbbjuttatás lehetőségét a nézőknek. Mint mondta, nem számított arra, hogy ilyen sokan szavaznak rájuk.

 

Ebben az évben újdonság, hogy a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben két, a középdöntőkben már csak egy versenyzőt juttathat tovább.

 

Az elődöntőkből a nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

 

A pénteki első elődöntőn a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriát képviselő Pósfa zenekar mellett az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a táncos szólisták és táncospárok kategóriájában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes jutott tovább a nézők szavazatai alapján. Szabadkártyával Fekete Borbála (énekes szólisták és énekegyüttesek kategória) és Okányi Mihály (táncos szólisták és táncospárok kategória) folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

 

MTI

Nyitókép: mediaklikk.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!