Fél nap alatt közel háromszázhetven rakétát indítottak a palesztin Gázai övezetből izraeli településekre, Izrael ugyanakkor mintegy százötven csapást mért a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet célpontjaira – jelentette a tízes kereskedelmi tévécsatorna kedd reggeli híradásában.

 

Délelőtt összeül az izraeli biztonságpolitikai kabinet, hogy további lépésekről döntsön, miután éjjel egy eltalált négyemeletes ház legfelső szintjén Askelónban már halálos áldozata, és számos sebesültje, köztük két életveszélyes állapotú sebesültje is volt a hétfő délután kezdődött gázai rakétatámadásnak, amelyet a Hamász a félresikerült vasárnap éjjeli izraeli hírszerző akció megbosszulására indított.

 

Az izraeli lakott területek felé tartó rakéták túlnyomó többségét még a levegőben megsemmisíti a Vaskupola légvédelmi rendszer, néhány rakéta azonban áthatolt rajta, és az övezettől északra található, tengerparti Askelónban éjjel becsapódott négy töltet.

 

 hirdetes_400x285  

Az izraeli hadsereg a levegőből, szárazföldről és a tengerről is lőtte a gázai célpontokat, a Hamász vezetői azonban rejtekhelyekre vonultak, és kiürítették a szervezet erődítményeit.

 

MTI

Illusztrációs felvétel: alfa.mk

Megosztás:
Címkék: Hamász Izrael

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!