Úgy tűnik, hogy a Smer is kezd hátat fordítani Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszternek, amiért az pozitívan nyilatkozik az ENSZ migrációs paktumáról és bírálta azokat az országokat, amelyek nem hajlandók azt aláírni.

 

Az Aktuality.sk megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Smeren belül a Lajčákéval ellentétes álláspont van túlsúlyban. A dolog azért is érdekes, mert Robert Fico pártja épp igyekszik meggyőzni a külügyminisztert, hogy mérettesse meg magát a jövő tavasszal esedékes elnökválasztáson. Egyelőre csak azért nem reagáltak nyilvánosan a migrációs paktummal kapcsolatban, mert állásfoglalásukról először Lajčákot akarják értesíteni.

 

Ha valóban lesz ilyen állásfoglalás, akkor az SNS után a Smer is elhatárolódik a külügyminiszter kijelentéseitől. A baloldali pártból az egyetlen képviselő, aki nyilvánosan ellenezte a migrációs egyezményt, Ján Podmanický volt.

 

 hirdetes_300x300  

A kormánykoalícióból így a külügyminiszter véleményét csak a Most-Híd osztja. A parlamenti külügyi bizottság vegyespárti elnöke, Katarína Cséfalvayová még kedden támogatólag nyilatkozott az ENSZ paktumáról.

 

„Nem látok bizonyítékot arra, hogy az egyezmény sértené Szlovákia szuverenitását, vagy hogy bármit ránk erőltetne”

 

fogalmazott Cséfalvayová.

 

Várhatóan a Smer és az SNS mellé sorol be ebben a témában az SaS és a Sme rodina is.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!