Két órán tartott az a tömegtüntetés Prágában, amelynek résztvevő Andrej Babiš lemondását követelték. A Václav téren több ezren gyűltek össze csütörtök este Babiš fiának állítólagos elhurcolása miatt. A cseh kormányfő fiát egyes hírek szerint így akarták megakadályozni abban, hogy tanúskodjon apja ellen a Gólyafészek szubvenciós csalás-gyanús ügyben.

 

Babiš azzal védekezik, hogy fia skizofrén, amit egyesek arra akarnak használni, hogy eltávolítsák őt a politikából. Állítása szerint az egész ügyet megrendezték.

 

A helyi sajtó és országos lapok beszámolói szerint a tüntetés nagyjából este 21:15-kor ért véget, a tömeg a hazatérés előtt elénekelte a cseh himnuszt, miközben magasra mobiljaikat zseblámpa módban magasra tartották – ahogy az történt Pozsonyban a Kuciak-tüntetés utáni tüntetéseken.

 

 hirdetes_810x300  

A szervezők több ezer embert számláltak. A lidovky.cz szerint azonban a résztvevők a szervezők gyenge „teljesítményét” rótták fel a közösségi portálokon, mire a politikusok is felléptek a színpadra, az emberek többsége inkább távozott.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!