Minden jel szerint JUDr. Andrej Danko SNS-es pártelnök és a parlament házelnöke olyan mértékű plagizálást követett el rigorózusi munkájában, hogy abban alig van saját gondolat papírra vetve. Félnie azonban titulusa elvesztésétől mégsem kell, mert – ahogy azt Renáta Hall nyilatkozta a HNonline.sk-nak – a törvény nem ismeri a titulus elvételének fogalmát, a büntetőeljárást pedig az elévülési idő lejárta miatt nem lehet elindítani.

 

Hall szerint Danko döntése, hogy lemond-e titulusáról vagy sem, az a szlovákiai akadémiai etika és az ország morális fejlettségének függvénye. Megjegyzi, hasonló esetekkel egyre többet lehet találkozni az egykori szocialista tagköztársaságokban – például Romániában, Csehországban és Magyarországon.

 

A nagy kérdés azonban, hogy hogyan mehetett át Danko zömében másolással készített munkája. A tanárok ugyanis vagy mulasztottak – vagyis el sem olvasták –, vagy szándékosan engedték át az irományt, ami az iskola felelősségének lehetőségét is felveti. Hall szerint független vizsgálóbizottságra lenne szüksége a Bél Mátyás Egyetemen, illetve az akkreditációs bizottságnak is fokozottabban lépnie kellene az ügyben.

 

 hirdetes_300x300  

Röviden: Danko megtarthatja a titulusát, legfeljebb az ügy politikai következményeinek hullámaitól kell tartania.

 

Barátból ellenség? – Bugár házhoz jött Dankohoz az újabb megaláztatásért

 

Körkép.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!