Amikor csütörtökön robbant a bomba és kiderült, hogy Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke egy összeollózott, plagizált munkáért kapott kisdoktori címet, a Most-Híd felszólította, hogy vállaljon „személyes felelősséget“. Egy nappal később azonban a párt már meg is hátrált.

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke azt állítja, hogy a nemzetiek vezére rosszul értelmezte azt az állásfoglalást, amit a vegyespárt csütörtökön tett közzé Danko kisdoktori értekezésével kapcsolatban. A Most-Híd egyes tagjainak nyilatkozata arról tanúskodik, hogy a Danko leváltására összehívott rendkívüli ülésen nem fognak az SNS vezére ellen szavazni.

 

„Tudatosítjuk, hogy a koalíciós szerződés kimondja azt, hogy nem szövetkezhetünk az ellenzékkel, máskülönben megszegnénk a szerződést“

 

– mondta Bugár. Állítólag ő már tudja, hogyan fog szavazni az ülésen, de először a kollégáival szeretné tudatni.

 hirdetes_810x300  

 

Az SNS-nek nem tetszik, ahogy Bugárék Dankonak üzengetnek

 

Bugár elmondása szerint az állásfoglalásukkal nem arra akartak célozni, hogy Dankonak távoznia kellene a házelnöki posztból.

 

Tibor Bernaťák, az SNS frakcióvezetője pénteken azt üzente Bugárnak, hogy Andrej Danko egyedül a családjának, az SNS képviselőinek, az SNS tagjainak és a választóinak tartozik felelősséggel. A koalíciót és Szlovákiát nem említette.

 

„Én nem tehetek arról, ha valaki nem tud különbséget tenni a politikai felelősségvállalás és a személyes döntés között“

 

– állította Bugár, de azt már nem pontosította, hogy a „személyes döntés“ alatt mit ért.

 

Sme.sk

Nyitókép: Glob.sk

 

Barátból ellenség? – Bugár házhoz jött Dankohoz az újabb megaláztatásért

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!