Nyitókép: vasutallomasok.hu

 

A Zólyom – Gyűgy – Ipolyság vonalon 16 év után indul újra a személyvonat közlekedés. A 74 kilométeres szakaszon az első személyvonat 2019. január 2-án indul.

 

A közlekedés újraindítása főleg a dolgozók és a diákok számára jelent megoldást, a vonatok ezért elsősorban munkanapokon fognak közlekedni. A Közlekedésügyi Minisztérium rendszeresen kiértékeli majd a járatok kihasználtságát, és igény szerint bővítheti azokat a hétvégékre is.

 

A Zólyom – Ipolyság vonalon húsz új vonat fog közlekedni. A cél, hogy összeköttetést nyújtson a Zólyomon keresztül haladó gyorsvonatokra, valamint eljutást biztosítson a Csata – Ipolyság vonalon.

 hirdetes_810x300  

 

Az új járatok nem fognak megállni a Bzovská Lehôtkát, Devičien és Szalatnyán, így valamivel gyorsabbak lesznek.

 

További újdonság, hogy a Vasúttársaság keddtől elektronikusan is elérhetővé teszi a járatok aktuális késésével és helyzetével kapcsolatos információkat. Egyúttal új elektronikus jegyvásárlási szolgáltatás is indul.

 

Az új menetrend értelmében továbbra is négy InterCity (IC) szerelvény fog járni Pozsony és Kassa között. A leggyorsabb IC jelenleg 4 óra 36 perc alatt teszi meg a távot, de 4 óra 50 perc alatt a leglassabb is beér. Esetükben 2-7 perces további gyorsulás várható.

 

Az új vasúti menetrend vasárnap, december 9-től lép életbe.

 

Bécs és Pozsony között egy új IC járat is bevezetésre kerül Pozsony – Újváros – Ligetfalu megállókkal és az osztrák vasúttársasággal való együttműködés értelmében immár átszállás nélkül fogunk tudni utazni Salzburgba, Innsbrukba, Zürichbe is.

 

Bővebb információk a Vasúttársaság honlapján.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!