Megpróbált az erő nyelvén beszélni, nem sikerült. Emmanuel Macron francia elnök visszavonulót fújt, és visszavonta az üzemanyagadó emeléséről szóló jogszabályt. A tüntetések november 17-től zajlottak, az ország számos pontján. A francia közvélemény a fényvisszaverő mellényt viselő tüntetőkkel, a „sárga mellényesekkel” szimpatizált, így a már elfogadott és január 1-jével hatályba kerülő jogszabályt az adóemelésről a francia elnök eltörölte.

 

Az AP hírügynökség az Elysée palota-beli egyik meg nem nevezett forrása szerint már a 2019-es költségvetés sem számolt az adóemeléssel.

 

A tüntetéseknek összesen 4 halálos áldozata volt, több tucat sérültje. A tüntetők legutóbb olajfinomítókat vontak blokád alá. A forgalom korlátozása és a finomítók blokádja miatt hatalmas anyagi károkat szenvedtek el az érintett gyárak.

 

 hirdetes_300x300  

Édouard Philippe francia miniszterelnök kedden jelentette be, hogy „felfüggesztik az üzemanyagadó emelését” és újabb intézkedéseket vezetnek be a tüntetések és a közhangulta lecsillapítása érdekében, amelyek „radikalizálhatják” a francia társadalmat és komoly anyagi károkat okoznak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!