Pozsony újonnan megválasztott polgármestere, Matúš Vallo ma átvette a főváros vezetését.

 

A Prímási palotában zajló alakuló képviselő-testületi ülésen Ivo Nesrovnal leköszönő polgármester átadta a hivatalát utódjának. Az új polgármester és a képviselők ezt követően letették az esküt.

 

Vallo az ünnepi beszédében elmondta, hogy az újonnan megválasztott képviselőkkel nyíltan, tárgyilagosan és igazságosan akar együttműködni, illetve kommunikálni.

 

  hirdetes_300x300   

„Azt kívánom, hogy az együttműködésünk alapja a bizalom legyen. Előítéletek és személyi konfliktusok nélkül foglalom el a hivatalomat. Hiszek benne, hogy mindenkinek az a célja, hogy Pozsony jó város legyen. A legjobb tudásunk szerint, lelkiismeretesen fogjuk vezetni a várost, mégpedig a pozsonyiak és azon emberek javára, akik a fővárosban élnek”

 

– jelentette ki Vallo.

 

A leköszönő Nesrovnal azt mondta Vallónak, hogy a választás előtti kampány véget ért, így eljött az ideje annak, hogy teljesítse azt, amit a pozsonyiaknak ígért.

 

„Az új polgármester a lehető legjobb körülményekkel rendelkezik az ígéreteinek a megvalósításához. Büszkeséggel mondom ki azt, hogy a várost sokkal jobb állapotban adom át, mint ahogy azt én 2014-ben megkaptam. A város a lehető legjobb pénzügyi kondícióban van, hiszen mindezt nekünk sikerült elérnünk”

 

– konstatálta Nesrovnal, majd hozzátette, hogy az új főpolgármester és a városi képviselők egy „megterített asztal” mögé ülhetnek be.

 

A képviselő-testület 45 tagja:

Lenka Antalová Plavuchová, Zuzana Aufrichtová, Katarína Augustinič, Adam Berka, Michal Brat, Ján Budaj, Ján Buocik, Peter Cmorej, Dana Čahojová, Monika Debnárová, Vladimír Dolinay, Gabriela Ferenčáková, Gábor Grendel, Peter Hochschorner, Ján Hrčka, Martin Chren, Radovan Jenčík, Juraj Káčer, Ján Karman, Tomáš Korček, Ľuboš Krajčír, Tatiana Kratochvílová, Jozef Krúpa, Rastislav Kunst, Martin Kuruc, Roman Lamoš, Peter Lenč, Jakub Mrva, Alžbeta Ožvaldová, Tomáš Palkovič, Elena Pätoprstá, Peter Pilinský, Jana Poláčiková, Igor Polakovič, Peter Strapák, Soňa Svoreňová, Lucia Štasselová, Rastislav Tešovič, Jozef Uhler, Jakub Vallo, Milan Vetrák, Martin Vlačiky, Branislav Záhradník, Zdenka Zaťovičová, Matej Vagač.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!