Nyitókép: The New York Times

 

Ha a megállapodásról szóló szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház jelentős többséggel elutasította volna.

 

Az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról – mondta soron kívül tartott hétfő délutáni parlamenti felszólalásában Theresa May brit miniszterelnök.

 

 hirdetes_810x300  

Theresa May kijelentette: jóllehet az Európai Unióval elért egyezmény számos kulcsfontosságú pontjának széles körű a támogatottsága, egy elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás esetében mélységes aggályok tapasztalhatók, és ha a megállapodásról szóló szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház jelentős többséggel elutasította volna.

 

May szerint ezért a kormány elhalasztja a szavazást, ő pedig még a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezlet előtt tárgyal már uniós országok vezetőivel, valamint az Európai Bizottság és az Európai Tanács vezetőségével, áttekintve velük az egyezmény azon elemeit, amelyekkel kapcsolatban a londoni alsóház aggályainak adott hangot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!