Nyitókép: The Drinks Business

 

Két amerikai apáca beismerte, hogy 500 ezer dollárt tulajdonítottak el az iskola kasszájából, amit aztán Las Vegasban elkaszinóztak – tájékoztatott kedden a BBC hírügynökség.

 

A Kalifornia állambeli Torrance városában működő Szent Jakab katolikus iskola két apácája, Mary Kreuper és Lana Chang a saját vagyonuknak tekintették az adományokat és a tandíjakat.

 

 hirdetes_810x300  

Mary Kreuper a fentebb említett katolikus iskola igazgatónője volt 29 éven keresztül, míg Lana Chang 20 évig dolgozott tanárként a Szent Jakab katolikus iskolában. A tíz év alatt elsikkasztott pénzt kirándulásokra és kaszinózásra költötték.

 

Az iskola vezetősége hétfőn tudatta, hogy a két nővér „mélyen megbánta” tettét. Az iskola azt is hozzátette, hogy az esetről értesítették a rendőrséget, de a két apáca ellen nem emelnek vádat.

 

A nővérek beismerték, hogy sikkasztottak, és a nyomozás során együttműködtek” – tájékoztatott honlapján az iskolát működtető Szent József Nővérek kongregációja.

 

A Los Angeles-i egyházmegye egy kötelező ellenőrzés során vette észre a sikkasztást. A két apáca úgy leplezte a tettét, hogy a tandíjak egy részét, valamint más illetékeket a saját számlájukra utalták, amiről az iskola nem tudott. A katolikus iskola diákjainak szüleit december elején értesítették az apácák sikkasztásáról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!