Az egykori keletnémet titkosszolgálat, a Stasi drezdai archívumában találtak egy igazolványt, amelyet Vlagyimir Putyin nevére állítottak ki. Az igazolványon szerepel Putyin fotója és aláírása is. A hírről a német Bild napilap számolt be, amely közzétette az említett igazolványról készült fotót is.

 

Putyin 80-as években a Német Demokratikus Köztársraságban (NDK) a szovjet külföldi hírszerzés kötelékében működött, a Stasi-igazolványt pedig Vlagyimir Putyin őrnagy részére állították ki. Az igazolvánnyal, mely 1989-ig volt érvényes, Putyin számára szabad belépést biztosított az NDK állambiztonsági szolgálatának intézményeibe, és nem kellett felfednie, hogy a szovjet hírszerzésnek dolgozik. Az igazolvány birtoklása megkönnyíthette tulajdonosának az ügynökök beszervezését.

 

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint a szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) és a keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) partnerszolgálatok voltak, amelyek adhattak ki igazolványt egymás munkatársai, így akár a jelenlegi orosz elnök, Vlagyimir Putyin számára is.

 

 hirdetes_300x300  

 

sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!