Nyitókép: DenníkN

 

A strasbourgi Európai Emberjogi Bíróság elutasította Andrej Babiš keresetét. A cseh miniszterelnök így továbbra is marad a kommunista titkosszolgálat ügynökeinek listáján, ahol Bureš néven szerepel.

 

A Respekt című cseh hetilap szerint Strasbourg november 20-án utasította el keresetét, melyet Szlovákia ellen nyújtott be.

 

Az erről szóló információ néhány héten belül kerül közzétételre a bíróság nyilvános adatbázisában. Babiš bírósági keresete így véget ér, nincs ugyanis már hová fellebbeznie, írja a Respekt.

 hirdetes_810x300  

 

„A szlovák bíróságokon elvesztett perek után a cseh miniszterelnök kijelentette, hogy haláláig pereskedni fog a kommunista titkosszolgálattal való együttműködése miatt. Könnyen lehet tehát, hogy új beadványt nyújt be, ezúttal nem a szlovák Nemzeti Emlékezet Intézete ellen, hanem a szlovák belügyminisztériumon keresztül perelheti majd az országot,“zárja a hetilap.

 

Andrej Babiš szerepel a kommunista titkosügynökök listáján. A politikába való belépése után igyekezett elérni a szlovák bíróságoknál, hogy a nevét töröljék az ügynöklistáról. Bírósági ügyét elsőfokon meg is nyerte, a bíróság ugyanis helyt adott a kommunista titkosügynökök vallomásának, akik elmondták, hogy szerintük Babiš nem volt ügynök, vagy pedig nem emlékeznek arra, hogy ilyen tevékenységet fejtett volna ki.

 

respekt.cz

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!