Nyitókép: news.sky.com

 

Adóelkerüléssel vádolják Shakirát. A kolumbiai énekesnő ellen Spanyolországban indult vizsgálat. Az ügyészség szerint  2012 és 2014 között 14,5 millió euró adót nem fizetett be. A spanyol ügyészség Shakirát is ki akarja hallgatni, mivel adózás helyett nyereségét adóparadicsomokban optimalizálta.

 

A barcelonai ügyészség állítása szerint Shakira 2012 és 2014 között Barcelonában élt, ahol állandó lakhelye volt. Onnan származik ugyanis élettársa, a helyi futballcsapat védője, Gerard Piqué. A spanyol törvények szerint így náluk kellett volna adóznia is, mivel több mint 183 napot töltött az országban. Az énekesnő azzal védekezik, hogy nem élt olyan hosszan Spanyolországban, és a Bahamákon adózott.

 

Az El Pais napilap szerint a barcelonai ügyészség Shakira new yorki ügyvédjét is ki akarja hallgatni, aki a vád szerint átláthatatlan céghálókkal segítette az énekesnők az adóelkerülésben.

  hirdetes_300x300   

 

Spanyolországban korábban több ismert futballistát, így Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is vád alá helyeztek adóelkerülés miatt.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: adócsalás Shakira

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!