Nyitókép: Vaaju.com

 

Hétfőn két skandináv diáklány holttestét találták meg a Marokkó középső részén fekvő Magas-Atlasz hegységben – tájékoztatott róla a helyi belügyminisztérium. A két lány torkát késsel vágták el.

 

Kedden a marokkói hivatalok már le is tartóztatták azt a gyanúsítottat, akit a két skandináv diáklány meggyilkolásával gyanúsítanak – informálta az AP hírügynökség a helyi belügyminisztériumra hivatkozva. A dán és a norvég turista meggyilkolásával kapcsolatban további elkövetők ellen nyomozást indítottak.

 

 hirdetes_400x285  

Mindkét diáklány holttestét a Magas-Atlasz hegység egy elszigetelt részén találták meg, tíz kilométerre az Imlíl turistafalutól. Imlíl a kiindulópontja azoknak a túráknak és hegymászó expedícióknak, amelyek Észak-Afrika legmagasabb pontjára, a Jbel Toubkalra (4167 méter) vezetnek.

 

A gyanúsítottat egy marrákesi turisztikai központban tartóztatták le, amely megközelítőleg 60 kilométerre található Imlíltől. Az illetőt fogságba helyezték és kihallgatják.

 

A 24 éves dán áldozatnak, Louisa Vesterager Jespersennek – édesanyja elmondása szerint – el volt vágva a torka. A meggyilkolt nő Norvégiában tanult turisztikai idegenvezetőnek.

 

A másik áldozat, a 28 éves Maren Ueland szintén Norvégiában volt egyetemista. A lány édesanyjának elmondása szerint Maren és Louisa barátnők voltak, és azt tervezték, hogy egy hónapig közösen fognak utazgatni. A lányával utoljára december 9-én beszélt.

 

A két holttest megtalálása után a hivatalok a térségben elrendelték a biztonság megerősítését, továbbá leállították a turizmust – írta a helyi média.

 

„Az egész eset rendkívül rossz hatással lesz a régióra. Minden bizonnyal le fogják mondani a foglalásokat

 

– mondta Husajn, a helyi idegenvezető az SFP-nek. Az országot 2017-ben több mint 11 millió turista kereste fel.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!