A koalíciós SNS EP-képviselői jelöltistáját jelenleg Jaroslav Paška parlamenti képviselő, az SNS alelnöke vezeti – erősítette meg Andrej Danko, az SNS elnöke a TASR-nek.

 

A lista második helyén minden bizonnyal ifj. Karol Konárik fog állni, míg a harmadik helyen Ján Mikolaj volt iskolaügyi miniszter. „Lesz néhány meglepetés a listán. A jelöltlistát 2019 januárjában és februárjában zárjuk majd le” – jelentette ki Danko.

 

Paška 2009 és 2014 között már volt EP-képviselő. Mikolaj az első Fico-kormány idején, azaz 2006 és 2010 között volt oktatásügyi miniszter. Az ifajbbik Konárik az énekes és volt HZDS-es képviselő Karol Konárik fia. 2013-ban az SNS színeiben indult a Besztercebányai Kerületi Önkormányzat elnöki pozíciójáért, de nem járt sikerrel, ahogy a legutóbbi parlamenti választásokon sem. Konárik 2017 márciusáig a besztercebányai járási hivatal elöljárója volt.

 

 hirdetes_810x300  

A parlamenti pártok közül legelőször az ellenzéki SaS jelentette be az EP-képviselői jelöltjeit. A lista élén Eugen Jurzyca, Alojz Baránik és Lucia Ďuriš Nicholsonová parlamenti képviselő áll.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!