A nyomozócsoport továbbra is dolgozik Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová gyilkosságának kivizsgálásán. A nyomozók ambíciója kinyomozni azt, hogy ki is volt a gyilkosság valódi megrendelője – mondta a TASR-nek Denisa Saková belügyminiszter. Elmondása szerint az eddigi eredmények is arról tanúskodnak, hogy a rendőrség és a belügyminisztérium is igyekszik növelni az embereknek a rendőrökbe vetett bizalmát.

 

Saková a rendőrség és a 90 nyomozó elit csapatának hatalmas sikereként könyveli el, hogy a gyilkosság után hét hónappal négy embert sikerült letartóztatni. A belügyminiszter abban bízik, hogy a megrendelőt is sikerül megtalálni. Saková elmondása szerint ő maga sem tudja, hogy hol tart a nyomozás.

 

„Nem avatkozok bele a nyomozásba és nem is rendelkezem pontos információkkal. Csak azokról az információkról tudok, amelyekről a Főügyészség vagy a rendőrség tájékoztat”

 

– mondta Saková.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter asszony úgy véli, hogy Szlovákiában a rendőrségbe vetett bizalom növekvő tendenciát mutat. Mindez az OECD új statisztikájából derült ki, ugyanis az eredmények a gyilkosság utáni időszakkal összehasonlítva valamivel magasabbak. Saková összehasonlításképpen azt is hozzátette, hogy Szlovákiában több ember bízik a rendőrségben, mint a bíróságban és médiában.

 

Saková elmondása szerint a belügyi tárca érdekében áll növelni a rendőrség iránti bizalmat. Szerinte ehhez az is hozzásegíthet, hogy Kuciak meggyilkolásának ügyében a nyomozók már hét hónap után eredményeket tudtak felmutatni.

 

„Mindezt annak ellenére sikerült elérni, hogy az ellenzék és a nyilvánosság egy része azt kiabálta, hogy ezt az ügyet is a szőnyeg alá fogják söpörni”

 

– mondta Saková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!