Gázrobbanás következtében leomlott egy lakótömbház része hétfőn az oroszországi Magnyitogorszkban. Legkevesebb négy ember meghalt, a tömbház további 68 lakójának sorsa eddig ismeretlen – tájékoztatott az Interfax ügynökség.

 

„A tömbházban összesen 111 embernek volt bejegyzett lakóhelye, további kilenc ember pedig lakást bérelt a szóban forgó panelházban – ez összesen 120 ember. Mindössze 52 személy sorsa ismert számunkra. Négyen meghaltak, 16-ot evakuáltak – ebből heten gyerekek. Négy személyt kórházba szállítottak, köztük két gyereket. További 28 ember kapcsolatba lépett a mentőcsapattal”

 

– mondták a sajtóosztály munkatársai.

 

További 68 ember sorsa eddig ismeretlen. A katasztrófa helyszínén -18 Celsius-fokos hidegben több száz mentős dolgozik. Az omlás okaként a hatóság nem szándékos gázrobbanást tételez fel.

 hirdetes_300x300  

 

A Moszkvától 1400 kilométerre keletre fekvő városban bekövetkezett tragédiáról Vlagyimir Putyin orosz elnököt is tájékoztatták. Az államfő utasítására Jevgenyij Zinicsev, a rendkívüli helyzetek minisztere és Veronika Szkvorcova egészségügyi miniszter a helyszínre utazik.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!