Nyitókép: webnoviny,sk

 

Január 2-tól mindkét irányba összesen 22 vonat indul újra, egyelőre azonban csak munkanapokon. A közlekedésügyi minisztérium elmondása szerint, ha a lakossági igény indokolttá teszi, a kínálatot a hétvégére is kiterjeszthetik.

 

Jobb minőség

 

„Nagyon örülök, hogy sikerült megoldást találnunk. Az emberek sok év után ülhetnek újra vonatra. Remélem, hogy mindez új lehetőségeket teremt a régió számára és javítja a helyi lakosság életminőségét,“

 

 hirdetes_400x285  

– nyilatkozta Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter a Zólyom – Ipolyság járat újraindítása kapcsán.

 

A Zólyom – Ipolyság közötti 74 kilométeres szakaszon 2003-ban lett megszüntetve a vasúti személyforgalom, a teherforgalom azonban maradt. A jelenlegi újraindítást a helyi lakosság már többször kérte, melyre végül Érsek is ígéretet tett. A mai naptól kezdve 11 vonatjárat indul újra a Zólyom – Ipolyság szakaszon és vissza, négy Gyűgy – Ipolyság, hét pedig Korpona – Zólyom között.

 

A tárca szóvivője szerint a járatok elsősorban a munkába és iskolába való eljutást fogják segíteni, de úgy alakították ki őket, hogy Kassa és Pozsony felé is elérjék a további csatlakozásokat. Néhány kisebb megállót, mint például Szalatnyát kivették, hogy gyorsabb legyen a közlekedés.

 

A szaktárca folyamatosan kiértékeli majd a vonalak kihasználtságát, hogy igény szerint megtegye a szükséges további lépéseket.

 

webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!