Nyitókép: Koppenhága, 2019. január 11., Balogh Zsolt (j) és az argentin Nicolas Bonanno a német-dán közös rendezésû férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország – Argentína mérkõzésen Koppenhágában 2019. január 11-én. MTI/Illyés Tibor

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott döntetlennel kezdte meg világbajnoki szereplését: a mieink a D-csoport 1. fordulójában Argentína ellen játszottak 25–25-öt. A magyar csapat 5–0-val kezdett, Argentína 10 percig nem szerzett gólt, és még a szünetben is háromgólos fór állt a mieink neve mellett. A második játékrészben fordítottak a dél-amerikaiak, a ritka izgalmas végjátékban középen állt meg az inga – mindkét csapat egy pontot szerzett.

 

A magyarok legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt, aki 14 lövésből 11 gólt szerzett.
A két együttes negyedszer találkozott egymással, három magyar siker után ez volt az első döntetlen. A magyar válogatott a D csoportban vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut tovább. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

 

nemzetisport.hu, mti

 hirdetes_400x285  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!