Lengyelországban is felháborodást keltett az a riport, amelyet a szarvasmarha vágóhídon készített a lengyel TVN24 televízió, és amely a húskészítményekkel való visszaélésekről rántotta le a leplet. Az ország keleti részében lévő vágóhídon rendszeresen levágták a beteg szarvasmarhákat. A ki tudja, milyen régóta raktározott húsokról levágták a rothadó részeket, majd az állatfelügyelet jelenléte nélkül egészségesnek minősítették azokat és értékesítették.

 

A cseh sajtó most azt firtatja, hogy a kétes minőségű húsból nem került-e tömegesen Csehországba is. A cseh Állatfelügyelet szerint az országba tavaly csaknem 28 ezer hússzállítmány érkezett Lengyelországból, ez összesen 14 ezer tonna húskészítményt jelent.

 

Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter lengyel kollégájától kért információkat, a sajtó által eltett kérdések megválaszolására. Toman bejelentette, hogy a cseh és lengyel hatóságok intenzív ellenőrzésekbe fogtak a vágóhidakon, megvizsgálják a Csehországba érkező hússzállítmányokat is.

 

 hirdetes_400x285  

Tavaly a cseh élelmiszerfelügyelet összesen közel 8 tonna lengyel húst vont ki a forgalomból, zömében baromfihúsról volt szó.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!