A meteorológusok által „egy generáció alatt csak egyszer” előforduló fagynak nevezett szélsőségesen ideg időjárás köszöntött be Észak-Amerikában. A földrésze északnyugati részeiben a következő napokban -30 fokig süllyed majd a hőmérséklet, az erős szél miatt pedig ennél is hidegebbnek tűnik majd az időjárás.

 

Eddig legalább öten haltak meg az USA-ban a rendkívüli fagy következtében. Alabama és Georgia államban intenzív havazásra számítanak., Wisconsinban már most 60 centiméternyi csapadék hullott.

 

Az áldozatok között volt, akit egy hótoló gázolt halálra, egy másik halálrafagyott egy gárzsban, és egy fiatal pár is életét vesztette Indiana államban egy közúti balesetben, amit a heves havazás okozott. Vannak vidékek, ahol a posta sem működik. Wisconsinban szüneteltetik a sörszállítást, mert a beszállítók attól tartanak, hogy a tartályok szétfagynak, mire célhoz érnek.

 

 hirdetes_810x300  

A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy ilyen szélsőséges körülmények között 10 percen belül fagyási sérüléseket lehet szerezni. Chicago polgármestere pedig felszólította a lakosokat, hogy ha csak tehetik, maradjanak otthon. Átmenetileg több kávézó és üzlet bezárja kapuit.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!