Hat séf verseng a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért a csütörtöki magyarországi döntőn a Hungexpo A pavilonjában.

 

 

Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d’Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre; a verseny európai döntőjét idén első alkalommal rendezik meg Budapesten május 10-11-én.

 

 hirdetes_300x300  

 

A hazai döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs – Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d’Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.

 

 

bocuse
A nem hivatalos szakácsvilágbajnokság, a Bocuse d’Or (Arany Bocuse) döntője Lyonban. MTI/EPA/Eddy Lemaistre

A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot. A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll.

 

A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhatnak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc. A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.

 

 

MTI

Nyitókép: diningguide.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!