A hazai borvilágban világszenzációként emlegetik hogy elkészült az első magyar specifikus borospohár, a Tokaji Furmint pohár. 

A pohár megálmodója Georg Riedel – mondta Hantos Bence. Édesapán 2003 óta szeretett volna egy ilyen poharat, de  a pohárfejlesztés egy hosszadalmas folyamat. A Riedel sosem gyárt úgy poharat, hogy csak külső megjelenés, design vagy trend alapján, hanem mindenféleképpen megfigyelés, a bor viselkedése és tesztek alapján. Végül a Riedel egy titkos recept alapján választott, a ballon alapú poharak között keresett olyat, amit elkezdhettek tesztelni.

 

furmint-pohar-boraszportal-hu
Fotó: boraszportal.hu

 

Ez a pohár Tokaj legjobb arcát mutatja

 

 hirdetes_810x300  

„Egy borrégiónak hatalmas világsiker, ha egy saját pohara lehet. Van bordeaux-i pohár, chardonnay-i pohár, óriási presztízs, ha ezek mögé fel lehet sorakozni”

 

mondta  Szilágyi-Tréba Eszter a tokaj.hu kommunikációs vezetője.

 

Ez a pohár is úgy készült, hogy többszöri tesztek alapján volt egy kiszavazóshow, ahol 20-50 pohár is megjelent a teszten, és ott kiszavazták azokat a poharakat, amik nem voltak jók – magyarázta Hantos Bence. Az volt a cél, hogy egy olyan pohár készüljön el, ami mellett mindenki ki tud állni, és olyan legyen, ami Tokaj legjobb arcát mutatja.

 

Forrás: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!