Tizenhárom eurós menüket áruló útszéli büfé kapott Michelin-csillagot Franciaországban. A Bouche à Oreille a környéki munkások egyik kedvenc kávézója, olcsó, ráadásul falatozás közben vidám francia klasszikusokat is játszanak magnóról.

 

A tulajdonos hamar az idegösszeomlás szélére került

 

Bár az útszéli kávézó első hallásra nem tűnik túl szofisztikált helynek, a Michelin 2017-es online kalauzában mégis kulináris mennyországként tüntették fel, így rövid időn belül éhes látogatók tömege lepte el a Route de la Chapelle úti büfét. A tulaj eleinte repdesett az örömtől, de hamar az idegösszeomlás szélére került.

 

 hirdetes_810x300  

„Kezdünk teljesen behavazódni, itt van ez a sok ember, akik kettő, három meg négy személyre akarnak asztalokat maguknak, de nekem közben a visszatérő vendégekkel is foglalkoznom kell”

 

– panaszkodott a tulaj a Le Parisian című francia lapnak.

 

 

Nem szabad túl hamar ünnepelni

 

Mint kiderült, a kavarodás egy apró hibának köszönhető. A Michelin-csillagot egy teljesen más étteremnek szánták, amely ugyan a Rue de la Chapelle úton, de egy másik városban található, Párizstól délre.

 

“Mikor meghallottam, hogy összekevertek minket, csak nevettünk a dolgon. A michelinesek is felhívtak minket kétszer, hogy elmondják, hibáztak”

 

– mesélte a tulaj.

 

Azóta helyreállt a rend a kis büfében, a Michelin odaadta a csillagot a jogos tulajdonosának, ahol a vendégek négyszeres áron, de hivatalosan is kulináris csodákat fogyaszthatnak el. A kis állomási étterem tulajdonosa pedig megígérte, hogy nem fog a fejébe szállni a mulandó dicsőség.

 

Forrás és nyitókép: The Local France/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!