Ha azt gondoljuk, minden gyümölcs egyforma, és nem léteznek „luxusgyümölcsök”, nagyon tévedünk.

 

Buddha formájú körte

 

A Buddha-körte természetesen nem a természet műve, hanem a még fejletlen körtét csomagolják be egy műanyag dobozba, s szegénynek nincs más választása, mint így fejlődni. Amikor megérett, leveszik róla a burkot, s eladják mintegy 8 eurónyi értékben. Ám úgy tartják, varázsereje van, s aki eszik belőle, az halhatatlanná válik. Az örök élet megér ennyit, nem?

 

 hirdetes_810x300  

 

Sekai ichi alma

 

A sekai ichi almát természetesen Japánban termesztik, neve magyarul annyit jelent, hogy a „világon a legelső”. Az alma kerülete akár 40 centiméter is lehet, s a súlya akár egy kiló, gyakorlatilag akkora, mint egy sárgadinnye. De az ára is borsos, darabja húsz euró körül mozog.

 

 

Sembikiya eper

 

Ez a tökéletes eper: színre, illatra, formára és természetesen ízre is. Még a levelei is tökéletesen szimmetrikusak. Ebből az eperből 12 darab 80 euróba kerül, ám aki rászánja ezt az összeget, biztos, hogy nem mindennapi ízélményben lesz része.

 

 

Kockadinnye

 

A kocka alakú dinnye hazája is természetesen Japán, ám annyira drága, hogy legtöbben sajnálják megenni, s csupán csak fotózzák, s a lakásukat díszítik vele. Ára akár 800 eurónak megfelelő összeg is lehet.

 

 

Ruby roman szőlő

 

Ennek a szőlőnek pingponglabda méretű szemei vannak, állítólag Japánban ezt a fajt 14 év alatt fejlesztették tökéletesre. Egy fürt több mint 3800 euróba kerül. De kétségkívül gyönyörű látvány, bár lehet, sokunknak fájna a szíve elrágcsálni félévnyi fizetésünket.

 

 

Forrás: ridikul.hu

Fotók: Instagram

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!