Ami a gasztronómiát illeti, minden országnak megvannak a saját jellegzetes ételi, ám a hazaiak nem szeretnek róluk negatívumot mondani. A hazai konyha szerelmesei esetleg csak annyit ismernek el, hogy az egyes ételek egy kicsikét különlegesek.

 

A Hospodárske Noviny ezúttal úgy döntött, hogy a saját háza táján is körbesöpröget. Szlovákiában élő külföldieket kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a szlovák konyháról, illetve arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik ételt vélik a legbizarrabbnak.

 

Íme, a legbizarrabb ételek listája:

 

 hirdetes_810x300  

Karácsonyi ételek

 

Számomra a legérdekesebb az, hogy Szlovákiában minden karácsonykor ugyanazt eszik annak ellenére, hogy rengeteg más élelmiszer áll az itteniek rendelkezésére.“ (Daniel Mexikóból)

 

Fotó: ZlavaDna.sk

 

Tatárbifsztek

 

Ha csak rágondolok a nyers hús és a tojássárga kombinációjára, már attól a rosszullét keringet. A többi étel nem okoz problémát, sőt, Pozsonyban már csigát is ettem, de a tatárbifsztek nálam kivágta a biztosítékot“. (Sarp Isztambulból)

 

Fotó: Tesco Recepty

 

Torma

 

A legfurcsább és a legbizarrabb étel, amit valaha kóstoltam, az a torma. Első ránézésre nem rossz, de az íze katasztrofális“. (Donato Olaszországból)

 

Fotó: iStock

 

Szalonna

 

Szerintem az összes étel jó, de észrevettem, hogy mindenbe, amibe lehet, sok szalonnát tesznek. A szalonna pedig nem egészséges“. (Anonim)

 

Fotó: pmpas.eu

 

Treszka (majonézes tőkehalsaláta) és a virsli

 

Az összes szlovák étel közül a treszka a legbizarrabb. Nemcsak furcsa, de még a textúrája is különleges. A virslit se szeretem, sőt, számomra az is különös, hogy ilyesmit esznek reggelire“. (Arnaud Franciaországból)

 

Fotó: Wikipédia

 

Juhtúrós galuska

 

„A legrosszabb dolog, amit valaha kipróbáltam. Az ízét semmi máshoz nem lehet hasonlítani, és az ember hosszú ideig a nyelvén érzi. Ez az az étel, amit rögtön sörrel kellett leöblítenem“. (Loretta Ausztráliából)

 

Fotó: Wikipédia

 

Meg kell, hogy mondjam, szeretem a galuskát, azt viszont nem szeretem, hogy minden szlovák ételbe hagymát és fokhagymát tesznek“. (Donato Olaszországból)

 

Kocsonya

 

Először a karácsonyi vásárban kóstoltam a kocsonyát abban a hitben, hogy leves fogok enni. De semmiféle levesről nem volt szó, hiszen a kocsonya disznóhúsból készült zsír, ami a tetejébe úgy néz ki, mint egy zselé. Az ember csak és kizárólag zsírt eszik, aztán valamilyen disznóbőrt, netalántán egy kis disznóhúst“. (Diego Ekvádorból)

 

Fotó: Gasztrofasírt

 

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.