A D3-as autópálya Svrčinovec – Skalité közti 12 kilométeres szakaszának részeként épülő „Valy” híd egy 33 emeletes épület magasságában húzódik majd, 84 méteres magasságban. Ezzel nem csak Szlovákia, de Közép-Európa legmagasabb hídjának kitüntető címét is elnyerte.

 

Milan Gajdoš, a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) vezérigazgatója szerint a híd megépítéséhez 12 ezer köbméter betonra van szükség, és a szerkezet fel lesz szerelve szélfogókkal is. „Mivel olyan területen vagyunk, ahol rosszabbodó légmozgás-viszonyokra számíthatunk, ezért erre a hídra olyan szélfogókat szerelünk fel, amilyeneket Európában is csak kevés helyen találhatunk.”- mondta Gajdoš.

 

Forrás: Aktuality.sk

 hirdetes_810x300  

 

A híd magasságából kifolyólag biztonsági okokból nem csak szélfogókat, hanem szélerősség-mérőket is telepítenek a hídra. A tervek szerint ha szélerősség meghaladja a biztonságos értéket, vagy lelassítják a forgalmat, vagy szélsőséges esetekben más útvonalra terelik.

 

Gajdoš hozzátette, hogy a 33 emelet magasságában húzódó híd építésén 60 ember dolgozik, a beruházás nagysága 330 millió euró, a forgalom intenzitása várhatóan 5000 jármű lesz és az új híddal a sofőrök nagyjából 9 percet spórolhatnak meg.

 

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!