A Penta portfóliója iránt kínai befektetők érdeklődnek.  A sanghaji CEFC a világ legnagyobb vállalatai közé tartozik. Tavaly beszállt a J&T bankcsoportba is. Most a Pentával tárgyal.

 

A cseh rádió értesülései szerint eladó a Penta. A befektetési csoport 50 százalékos tulajdonrésze iránt, mely 2014-ben 4,9 milliárd eurós forgalmat mutatott ki, a kínai CEFC China Energy Company Limited vállalat érdeklődik.

 

A CEFC-nek kisebbségi részesedése van már a J&T Finance Group bankholdingban, melybe például a Posta bank is tartozik. Amennyiben a kínaiak beszállnának az üzletbe, annak összértéke elérheti a több milliárd eurót.

A Penta közleményében reagálva elmondta, hogy még csak a tárgyalások kezdetén tartanak, és azon portfóliórész eladása kerülhet szóba, mely a Penta számára nem stratégiai jelentőségű. Mint elmondták, a későbbiekben is szeretnék megtartani az egészségügyben, az építőiparban és a médiapiacon fennálló érdekeltségeiket.

 hirdetes_400x285  

 

A cseh rádió szerint a kínaiak leginkább az Aero Vodochody repülőgyár iránt érdeklődhetnek, mely katonai helikoptereket és vadászgépeket is gyárt.

 

SME.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!